Saci de vidat – ghid de utilizare pas cu pas

Cei mai multi saci de vidat functioneaza intr-o maniera similara, dar exista cateva sfaturi simple pe care le puteti urma pentru a va asigura ca veti obtine cele mai bune rezultate. Acesti saci de vidat au un fermoar dublu si o supapa pentru extragerea aerului cu ajutorul unui aspirator. Alte versiuni mai ieftine pot avea numai un singur fermoar si, prin urmare, sa nu fie la fel de eficienti in mentinerea aerului si sa nu aiba o supapa de aspirator, deci trebuie sa ii rulati pentru a elimina aerul.

Saci de vidat – ghid de utilizare pas cu pas

In primul rand, asigurati-va ca tot ceea ce doriti sa stocati este curat si complet uscat. Daca puneti ceva care este chiar usor umed, riscati sa apara mucegaiul si sa va distruga hainele.

Asigurati-va ca aveti marimea potrivita a sacului de vid pentru cantitatea pe care o depozitati. Supraincarcarea sacilor este motivul numarul unu pentru esecul lor – obtineti marimea potrivita a sacului pentru elementele ce urmeaza a fi stocate.

Cand aveti lucruri de stocat, deschideti sacul pe o suprafata plana si desfaceti fermoarul. Pliati lucrurile si puneti-le in sac cu grija. Puteti sa incarcati obiecte unul peste celalalt, dar sa nu supraincarcati. Asigurati-va ca exista cativa centimetri de la marginile hainelor etc. si inchiderea cu fermoar. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand eliminati aerul, acei acesti centimetri de spatiu se vor etansa impreuna si vor imbunatati vidul.

Cu hainele asezate in saci de vidat, utilizati clema din plastic pentru a inchide de-a lungul etansarii celor doua zipuri din plastic. Verificati pentru a va asigura ca este pe deplin sigilat. Cea mai sigura cale este sa rulati complet clema de la capat la capat in ambele directii si apoi sa rulati mana pe intreaga lungime a fermoarului pentru a va asigura ca nu exista o mica sectiune ratata.

Cand este gata, desfaceti capacul supapei prin desurubare si apoi asezati duza aspiratorului peste supapa. Pur si simplu trebuie sa-l apasati pe supapa si apoi sa porniti vidul. Apoi va incepe sa elimine aerul. Nu aveti nevoie de o etansare perfecta impotriva supapei, dar continuati sa o presati ferm si aerul va fi extras.

 

One Reply to “Saci de vidat – ghid de utilizare pas cu pas”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *