Ce sa faci daca ai avut un raport sexual prost protejat sau neprotejat?

In primul rand, trebuie sa-ti consulti medicul, care va putea sa-ti prescrie o masura contraceptiva de urgenta. baca raportui sexual dateaza de mai putin de 72 h, aceasta contraceptie permite evitarea numeroaselor sarcini nedorite. Atentie, contraceptia de urgenta trebuie sa fie o masura exceptionala, de ultim recurs. In toate cazurile, medicul tau te va sfatui sa urmezi cel mai bine adaptat mi jloc de contraceptie. Raporturile neprotejate implica nu numai un risc de sarcina, dar, in acelasi timp, uneori, un risc de boala transmisibila sexual. El iti va putea prescrie un test de sarcina si un test de depistarea bolii daca el considera ca este necesar.

Ce schimbari a produs contraceptia in viata femeii?

Libertatea de a alege sa aiba sau nu copii, libertatea de a decide momentul si numarul lor precum si puterea de a avea o relatie fara risc de sarcina.

Cate femei iau pilula contraceptiva?

57% dintre romance folosesc o metoda contraceptiva si doar 14% useaze de una morderna (sterilizare, prezervativ, pilule contraceptive, etc..). (sursa: Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie -1999).

Ce este pilula?

Pilula este un comprimat care, inghitit la 21 de zile din 28 (sau continuu),permite evitarea unei sarcini nedorite.Acest contraceptiv oral actioneaza pe 3 niveluri pentru o securitate maxima: ea permite blocajul ovulatiei la nivelul ovarelor, impiedica implantarea oului precum si urcarea spermatozoizilor spre uter.Daca ea este luata corect si regulat, permite evitarea riscurilor sarcinii in 99% din cazuri. In schimb, nu impiedica contracararea bolilor transmisibile sexual.

Ce inseamna pilula de a doua zi?

Pilula de a doua zi e un mi jloc contraceptiv care trebuie sa fie folosit doar in cazuri de urgenta, la cel mult 72 de ore dupa un raport sexual neprotejat sau prost protejat. Aceasta permite evitarea a 80-85% din sarcini.Este o contraceptie de urgenta si trebuie sa fie folosita in mod exceptional.Nu se foloseste in cazurile de sarcina sigura.

Care e diferenta intre metoda combinata, metoda secventiala si metoda continua?

Pilula contraceptiva cea mai folosita este pilula „combinata”, adica o pilula ce contine o cantitate mica de doi hormoni de sinteza apropiati de ceo pe care-i secreta ovarul: un estrogen si un progestativ, reuniti in acelasi comprimat.Contraceptia microprogestativa e o metoda contiva care nu contine decat un progestativ.Mai mult decat metoda combinata, aceasta contraceptie nu tolereaza intarzieri ale luarii pastilei; aceasta diminueaza eficacitatea sa. In metoda secventiala, primele comprimate contin un singur estrogen si ultimele, un estrogen si un progestativ

Compozitia pilulei a evoluat in timp?

Prima pilula continea doze foarte ridicate de progestative puternice care, pentru a fi foarte eficace, trebuiau compensate cu un aport de estrogen la fel de ridicat (100-150 micrograme). Aceste doze puternice de hormoni erau deseori prost tolerate.

Ameliorarea progestativelor a facut posibila apoi diminuarea dozelor acestor doi hormoni, pastrand eficacitatea pilulei.

Cele mai recente pilule sunt revolutionare in conceptie. Cercetatorii au ajuns, de fapt, sa disocieze in interiorul progestativelor partea care asigura blocarea ovulatiei de partea care joaca rol hormonal, datorita acestei descoperiri, s-a putut reduce foarte sensibil doza de estrogen la 30 si apoi la 20 de micrograme fara sa se reduca eficacitatea contraceptiva a pilulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *