Care sunt fructele care au mai multe si mai putine calorii?

Un fruct aduce multe beneficii pentru corpul nostru, deoarece ne furnizeaza apa, vitamine, minerale, fibre si diversi compusi buni pentru organism. De asemenea, ele ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, tulburari digestive si diferite boli neurodegenerative.

Desi este recomandat sa se manance fructe pentru orice fel de regim alimentar echilibrat, care ne permite sa avem o sanatate buna, ar trebui sa se tina cont de faptul ca fructele au zahar si valoarea calorica difera de la unul la altul.

Din acest motiv, va spunem care fructe au mai multe si mai putine calorii pentru a lua in considerare atunci cand le introducem in dieta.

Este recomandabil sa consumati intre trei si cinci portii de fructe pe zi, impartite in micul dejun, pranz, cina sau gustari.

Avand in vedere ca fructele ofera o cantitate mare de vitamine si minerale si sunt potrivite pentru cele mai multe diete de scadere in greutate, nu am putea crede ca au calorii. Dar toate produsele alimentare au si da, ele ne pot face supraponderali.

Fructe cu mai putine calorii

Urmatoarele fructe sunt cele cu continut scazut de zahar. Valoarea calorica specificata este de aproximativ 100 de grame.

Pepene verde: 30 de calorii
Capsuni: 33 de calorii
Pepeni: 34 de calorii
Piersica: 39 de calorii
Grapefruit: 42 de calorii
Prune: 46 de calorii
Portocala: 47 de calorii
Ananas: 50 de calorii
Zmeura: 52 de calorii
Mar: 52 de calorii
Merisoare: 57 de calorii
Pere: 57 de calorii
Mango: 60 de calorii
Kiwi: 61 de calorii

Fructe cu mai multe calorii

Urmatoarele fructe au un continut mai mare de zahar, astfel incat valoarea calorica este mai mare. Valoarea calorica specificata este de aproximativ 100 de grame.

Cirese: 70 de calorii
Struguri: 70 de calorii
Rodie: 74 de calorii
Banane: 89 de calorii
Avocado: 160 de calorii
Curmale: 282 calorii
Nuca de cocos: 354 de calorii

 

 

One Reply to “Care sunt fructele care au mai multe si mai putine calorii?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *