Alegerea bradului artificial in defavoarea celui natural

De-a lungul timpului, unii oamenii au sesizat ca importanta Craciunului nu sta in achizitionarea unui brad natural, ci in sentimentul de pace si liniste alaturi de cei dragi.

Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa alegi un brad artificial in defavoarea unuia natural, este defrisarea padurilor. Pietele sunt pline de pomi in perioada dinaintea sarbatorilor de iarna. Faptele sunt mai grave decat par pentru ca unii comercianti sunt neautorizati, iar cumpararea de la ei reprezinta o infractiune. Acuzatia de contrabanda aduce cu sine o amenda cu o valoare de pana la 10.000 lei.

An de an, politia confisca mii de brazi taiati ilegal si dau amenzi pe masura. Oamenii aleg bradul natural pentru naturaletea si mirosul sau specific. Insa, trebuie inteles faptul ca mult mai importante sunt padurile care ofera numeroase beneficii intregii naturi, dar si omenirii. Padurea are o multime de scopuri asupra climei, solului, apelor si culturilor agricole. Poate cel mai important rol este acela ca actioneaza in mod favorabil asupra precipitatiilor, prevenind catastrofele. Totodata, padurea imblanzeste temperaturile extreme si reduce viteza vantului.

Din pacate, padurile raman din ce in ce mai sarace, iar viata animalelor care traiesc acolo este curmata. De aceea, e important sa recurgem la varianta bradului artificial, ecologic. In primul rand, este mai econom. Un brad natural cu inaltime medie, intre 140 si 160 cm poate ajunge sa coste mai mult sau mai putin de 300 lei, in timp ce un brad artificial cu o inaltime asemanatoare, il poti gasi la un pret mai ieftin, de aproximativ 40 lei.

Bradul artificial ofera numeroase avantaje, printre care se numara rezistenta. Sfarsitul sarbatorilor reprezinta momentul in care incepe curatenia. In timp ce bradul natural da batai de cap oamenilor pentru ca se usuca si lasa multe ace in urma, bradul artificial este diferit. Ramurile nu se usuca, nu se scutura si nu necesita un tratament special. Astfel, pomul poate fi folosit si anul urmator.

Spre deosebire de bradul natural, cel artificial nu necesita un suport pentru a fi sustinut. De obicei, in cutia care contine bradul artificial, este inclus si suportul confectionat din plastic sau metal.

Bradul artificial se amplaseaza foarte usor, indiferent de inaltimea sa. Timpul de montare este estimat la aproximativ 5 minute. Acesta se strange la loc fara mare efort. Fiind compact, poate fi impachetat in cutia in care a fost cumparat. Mai apoi, poate fi depozitat in spatii uscate, ferite de lumina soarelui, la temperaturi care nu depasesc 35 grade.

Pomul artificial aduce un element de noutate, care il ridica in topul preferintelor oamenilor. Aceasta proprietate se numeste fibra optica. Bradul artificial care prezinta becuri de tip led cu fibra optica te scapa de grija cautarii unei decoratiuni luminoase. Becurile emit lumini multicolore si creeaza o atmosfera de vis in interiorul camerei.

Fa-ti tie si naturii un bine si alege un brad artificial de la www.braziartificiali365.ro

 

One Reply to “Alegerea bradului artificial in defavoarea celui natural”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *